Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

3 bästa sätten att få till träning!

24 februari 2016

Hur motiverar man sig till att röra på sig när hela kroppen skriker nej? Att bara ge efter är inte något bra alternativ om du inte är allvarligt sjuk eller om du är övertränad.

Jag vaknar inte varje morgon och tänker ”Härligt ännu en ny dag att få träna på!” Ibland tänker jag, herregud ska jag hålla på så här resten av livet?? Svaret är ”Jaa det ska du!”. I ärlighetens namn så tycker jag att det är enkelt. Det är inte skönt att vila om du inte har gjort något innan som förstärker det härliga i att vila. Det behöver inte vara träning det kan vara att städa ur garaget, klippa gräset eller göra något annat dagsverke. Om man bara vilar och vilar så hamnar de flesta av oss i en dålig spiral där det inte händer mycket.

Annons

Jag har 3 tricks som jag använder för att få till min rörelse.

  1. På tid = Jag väljer 4 övningar, sätter min timer i mobilen och kör tills den piper. då byter jag övning.
  2.  Antal = Välj övningar och hur många du ska göra av varje samt hur många varv.
  3.  Maximalt = Välj övningar och sätt ett antal exempelvis 100 av varje eller 50, 25 osv. Du gör alla repetitioner tills du är klar och då först byter du övning. Det går bra att vila emellan om du behöver.

När jag t e x kör 100 repetitioner, så använder jag gamla CD fodral för att få mental hjälp men också för att hålla räkningen. Häromdagen gjorde jag:

  • 100 Burpeés
  • 100 Thrusters (Benböj med axelpress)
  • 100 Bollkast
  • 100 Situpstwist

För var 10:e repetition så flyttade jag ett CD fodral, det är härligt att se högen krympa från ena sidan och öka på den andra. Varje förflyttning blir en mental Trigger som gör det lättare.

Prova får du se:)
kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar