Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

3 träningsmyter att slå hål på!

10 juni 2016
  1. ”Man får ingen träningsvärk om man stretchar” Stretch ökar rörligheten men ska inte ha någon inverkan på hur du känner dig i musklerna dagarna efter träningen. Träningsvärk kan vara individuellt och kommer oftast då du inte tränat på ett tag eller gör träning som är nytt för din kropp. Det man däremot kan göra är att när träningsvärken redan är kommen, få upp sin cirkulation genom promenader eller mjuka upp genom massage eller stretch i efterhand.
  2. ”Träna inte med träningsvärk” Du kan träna muskeln med träningsvärk men om du har väldigt ömma muskler kan det vara bra om det gått 48 timmar sedan du tränade den sist. Detta är nämligen tiden som kroppen behöver för att bygga upp muskeln igen efter att den brutits ned under träningen. Att du fortfarande har känningar av träningsverk i muskelgruppen efter 48 timmar ska alltså inte på något vis vara farligt.
  3. ”Lätta vikter gör att man får slanka och tonade muskler” Nej. Hur dina muskler blir av träning har att göra med dina gener. Det som händer av att träna med mindre motstånd är att du ser resultat väldigt långsamt eller kanske inte alls. Det är bra att öka vikterna allt eftersom när man blir starkare för att kroppen ska kunna utvecklas. Variation i din träning är dock nyckeln till en stark och hållbar kropp.

unspecified-24

Annons

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar