Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

3 vägar till snygga armar!

27 april 2016

Är det något jag lärt mig under mina år som tränare och med över 40 år i min egen kropp så är det hur du tränar effektivt och hur du får resultat.

När jag var runt 20 så tränade jag dubbelt så mycket men med helt fel fokus. Idag tränar jag inte alls lika mycket och har en helt annan plan men jag känner mig mycket starkare, har bättre kondition och är mer allround tränad än när jag var yngre.

Annons

Jag får ofta frågan hur jag tränar mina armar, dels så gör jag mycket vardagsträning med sjal eller handduk och försöker få in rörelse ofta i vardagen. En gång i veckan  försöker jag riktigt att träna mina armar så jag knappt kan tvätta håret efteråt:) (skojar inte)! Då försöker jag att variera mina pass så jag blandar explosiva övningar med riktigt övningar i olika riktningar så att jag kramar ur muskeln så mycket jag bara kan.

Här ska du få exempel på hur jag tränar triceps (gäddhänget).

Tricepspress i standard utförande:

Placera dig själv framför stolen med händerna på stolens säte som på bilden. Sänk rumpan ned mot golvet, för att sedan pressa dig upp igen med hjälp av armarna. Försök att ha rumpan nära stolen. Vill du ha det jobbigare så flyttar du fötterna längre ifrån stolen.

Stol_Dips-1

Tricepspress med förflyttning:

Håll händerna kvar på stolen men flytta fötterna så långt du kan först åt höger där du gör 10 st. Sen flyttar du fötterna åt vänster där du gör 10 st. Vila lite och upprepa i 3 varv.
Stol_Dips-3 Stol_Dips-2

Tricepspress med hopp:

Sänk dig ner som i standard utförandet men här hoppar du upp genom att pressa ifrån kraftfullt med armarna så att händerna lyfter från stolen. Benen får inte hjälpa till. Landa direkt med böjda armar och gör om näsa repetition direkt. Gör 10 st. Här jobbar du med dina explosiva muskler, enormt jobbigt och super effektivt!
Stol_Dips-7

Kan du inte hålla i en kopp utan att skaka då är du på rätt väg:) Det gäller att riktigt trötta ut muskeln för att få effekt!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar