Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Absolut bästa övningen för rumpan!

16 augusti 2016

Den absolut bästa övningen för rumpan, utan att överdriva är Borzovgång!
Namnet Borzov kommer från Friidrottaren Valerij Borzov från Ukraina, med sina framgångar och medaljer så fick han också denna underbara övning uppkallad efter sig.

Annons

Det är som ett utfallssteg men med större belastning. Du tar ett stort kliv fram så stort att du kan sätta fingertopparna i marken. Låt det bakre benet vara lite böjt och utan att sätta knän i marken ska du pressa dig upp med hjälp endast av det främre benet. Ta direkt ett stort kliv fram med ditt bakre ben så att övningen flyter.

Vill du göra det jobbigare så hoppar du ner i position och hoppar upp med hjälp av ditt främre ben.
En extremt jobbig och bra övning som riktigt tar där den ska! Dvs rumpa och lår samt kondition. Varje gång du gör ett steg så ska fingertopparna ner och nudda marken.

Borsowgang_2 Borsowgang_3

Älska dina Borsov-steg, det kommer din rumpa att göra!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar