Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Anledningen till att du ska variera dina magövningar!

1 oktober 2016

Magövningar är något som det är bra att kunna många av. Det är lätt hänt att man fastnar i de få man kanske lärde sig först eller känner sig mest trygg med. Men kroppen fungerar så att den ger bäst resultat då den får uppleva variation. Om du väljer att göra samma övning varje gång du går till gymmet, så blir det tillslut så att musklerna vänjer sig och inte utvecklas i samma utsträckning som de kanske gjorde i början.

Annons

Här kommer tips på övningar som får dig att tänka på annat än sit ups och fällknivar.

Gör så här:

Tag en medicinboll i valfri vikt. Stå med fötterna brett isär och böjda knän. Knäna ska inte sticka ut längre än tårna. Rör dig sedan långsamt från den ena sidan till den andra. Håll armbågarna raka. Tänk på att spänna magen. Upprepa 30 x 3. september-49

Gör så här:

Ställ dig i en hög planka med raka armar. Böj höger knä och för det mot utsidan av höger armbåge som på bilden. För tillbaka benet och byt till vänster. Upprepa 15 x 3.

september-44

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar