Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Är det värt det?

21 februari 2015

Är det värt det?
En intressant fråga man kan ställa sig ibland när man känner att man vill djupdyka i chipsskålen eller äta 10 kanelbullar på raken.
Vi hamnar alla där ibland och vi har olika sätt att hantera det. Personligen tycker jag att sättet nedan gör mig mindre sugen på att äta den där extra chokladbiten bara för att jag är sugen.

Annons

I en studie som gjorts av Texas Christian University så får inte det redovisade kaloriinnehållet oss att äta mindre. Forskarna bestämde sig därför för att testa en ny metod: att skriva ut hur långt du måste gå för att förbränna hamburgaren du just satt i dig. Och det gav resultat. De som fick veta hur mycket de var tvungna att motionera åt mindre mängd kalorier.

1 Big Mac, 505 kcal. Promenadtid: 1 tim 41 min.

1 pizza, 1 500 kcal. Promenadtid:  5 tim.

1 cola 1,5 liter, 600 kcal. Promenadtid: 2 tim.

1 Delicatoboll, 278 kcal. Promenadtid: 55 min

1 chipspåse 300 gram, 1 600 kcal. Promenadtid: 5 tim. 30 min.

1 stor pommes på McDonald’s, 445 kcal. Promenadtid: 1 tim 29 min

1 Marabou chokladkaka, 100 gram, 545 kcal. Promenadtid: 1 tim 49 min

(Alla beräkningar förutsätter att du håller hastigheten 5,5 km/h och väger 65 kilo )

IMG_1683.JPG

Kram Leila

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar