Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Är smoothies nyttigt?

16 november 2016

Att dricka smoothies är idag väldigt populärt. Ett bra sätt att få i sig frukt anser många och detta är något som förtärs ofta och gärna. Men det många inte vet är att smoothies kan vara en riktig sockerfälla. 

Annons

Eftersom att frukterna förlorar sin struktur när de mixas så blir det enkelt att få i sig ett betydligt större antal frukter än om de intogs i fast form. I en smoothie kan du få i dig ett tiotal frukter och känna dig lika belåten som du skulle göra vid äta ett eller två äpplen. Detta resulterar alltså även i att sockerhalten i drycken är väldigt hög. En genomsnittlig smoothie bestående av frukt innehåller ca 13 gram socker per deciliter, mer socker än i coca-cola alltså!

Så ett bättre alternativ är alltså att äta fast frukt och därmed få i dig mindre kalorier och sockerarter.  Hela frukter har dessutom strukturer som ger mer näring åt din tarm när de inte mixas. Om du ändå vill fortsätta med dina smoothies så är ett tips att balansera ut frukterna med grönsaker.

5Kilo-6

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar