Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna Explosivt, håll dig ung!

25 mars 2016

Visste du att våra explosiva muskelfibrer försvagas och försämras redan i 30 års åldern? Vi har 2 olika typer av musklerfibrer Typ 1 & Typ 2. Typ 1 är uthålliga och använder mycket syre, de kan alltså hålla på länge innan de blir trötta. Typ 2 är explosiva, starka och kan generera mycket kraft under kort tid. Typ 2 delas upp i 2 olika varianter. För att behålla våra explosiva styrka så måste vi få in explosivitet i vår rörelse.

Annons

En armhävning kan göras väldigt explosiv om du som jag gör här trycker ifrån ordentligt när du ska upp. Jag använder en låda för att göra det enklare. Är du nybörjare så använder du en stol. Är du stark och van så kan du göra dem på golvet.

Gör så här: Stå i ett benböj (sätt dig ner i luften som om du sätter dig på en stol) luta dig framåt och bromsa din rörelse med armarna. Kom ner så djupt du kan och nu pressar du dig upp så explosivt du kan. Pressa så mycket så att du hamnar i ditt benböj igen.
  
Upprepa 10 gånger och fila på din teknik, kolla hur du står med fötterna, det är lättare om du står på tå.
Våga kom ner djupt i armhävningen och explodera upp. Innan du börjar se till att du är varm, värm upp genom att göra armhävningar på knä och röra på hela kroppen i 5 minuter.

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar