Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Ät dig stark!

20 april 2016

I tidigare inlägg skrev jag om att det är viktigt att äta rätt innan träning. Vad gör man då efter sitt träningspass? Då är det också viktigt att äta rätt efter för att få ut det mesta av sin träning.2014-11-26 12.39.30

Annons

Inom den första timmen efter ett träningspass så ska man försöka få i sig ett återhämtningsmål. Vid denna tidpunkt så är kroppen extra mottaglig för att lagra näringen genom att reparera muskelmassan. Målet ska då helst bestå av kolhydrater och protein. Kolhydraterna hjälper till med att hindra nedbrytningen av musklerna, och proteinet hjälper till med att bygga upp.

DSC_0073

Enkel förklarat så är träning nedbrytande för musklerna men om du fyller på med energi efter ett pass så ger du kroppen en chans att stärka sig istället. Träning ökar förmågan att lagra glykogen (kolhydraterna) i musklerna, proteiner behövs för uppbyggnad av celler (muskler) och när du tränar så påverkas ditt immunförsvar negativt men fyller du på med bra näring så stärks även immunförsvaret. Äter du snabbt efter ett pass så ökar också möjligheten till bättre ork nästa pass.

Exempelvis kan du äta keso eller kvarg med tillbehör, nyttigt bröd med ägg som pålägg eller en proteinrik smoothie. Ett trick är att förbereda ditt återhämtningsmål innan du tränar, dubbel njutning efteråt alltså:)!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar