Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Ät rätt innan träning

17 april 2016

Den största delen av resultaten du får utav träning baseras på din kost! En god kosthållning påverkar hur din kropp förändras till en starkare och hälsosammare version av dig själv. Alltså räcker det inte med att endast träna och sedan äta en hel del ohälsosam mat. Träning behöver kompletteras i köket!

Annons

gröt2-700x467

För att förbereda din kropp på bästa sätt inför ett träningspass så är det viktigt att äta rätt innan. Försök att undvika mat som innehåller mycket fett och för mycket fiber. Båda dessa behöver magen arbeta extra med för att bryta ned. De finns alltså i magsäcken en längre tid, vilket kan leda till håll under träningen samt att du orkar mindre eftersom kroppen fokuserar på att bryta ned maten istället för att ge dig energi till träning. Ca 1 h innan träningspasset ska du helst äta mål som innehåller mycket spannmål, som exempelvis musli. och havregryn. Tänk i mellanmålsvägar, och glöm inte att dricka ordentligt innan. 

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar