Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Backträning

15 augusti 2015

I morse startade vi dagen jag och min man Anders med en lång Powerwalk, så mysigt att få prata och motionera samtidigt. Vi gör sällan sånt ihop eftersom vi är lite för olika som personer och gillar olika saker. Som avslutning körde jag intervaller i backe och som stöd hade jag Anders som stod och tittade på. 10 Intervaller i min favoritbacke. Jag gör det enkelt:
1. Jag ser till att jag är ordentligt varm.
2. Jag väljer en lagom lång backe enligt mitt eget tycke.
3. Jag har en regel att jag ska hålla samma tempo på fötterna i hela backen, när det blir brantare så minskar jag stegen och tar kortare steg istället.
4. Samma tempo upp till slutpunkten.
5. Jag går ner med ett leende från öra till öra.

Annons

Tricket är att bestämma innan hur många intervaller du ska göra. Sen brukar jag tänka att jag kör hälften. När jag kommer till hälften då är det bara hälften kvar och då tar jag dem också. Kom ihåg att hälften går att dela på hälften många gånger om det upplevs jobbigt med för många intervaller framför dig. Det är ett bra sätt att lura hjärnan på. Fokusera på att göra 2 st och sen fokuserar du på att göra 2 st till osv.

  

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar