Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Bästa benövningen!

21 februari 2016

Perfekt övning för att jobba med din rörlighet, styrka och din rörlighet i rygg och höft.
Du får helt enkelt mycket på en gång i den här lilla övningen som vi kallar RumpUp! Jag sätter alltid egna namn på mina favoriter för det säkerställer att jag kommer ihåg övningen om jag kopplar den till mitt eget minne. Har du ont i knäna eller har svårt med rörligheten i rygg och höft. Så börjar du med händerna på knäna.

Annons

Så här gör du:
Sätt tummarna på insidan av foten och fingrarna på utsidan. Sätt dig ner med huvudet upp och rumpan så lång ner som möjligt. Jobba på att hålla din rygg rak genom att brösta upp dig och sträcka på kroppen. Håll kvar händerna på fötterna och sträck ut benen så rakt som möjligt, rumpan upp mot taket och huvudet ner mot golvet.
Nu gör du 20 st och jobbar med att hålla ryggen så rak som möjligt genom hela rörelsen.
Vila en kort stund och upprepa 4 varv totalt.
RumpUp
RumpUp är bra att lägga in i en cirkel eller som mellanövning när du styrketränar eller som pulssänkare när du jobbar med hopp eller dylikt.
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar