Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Benböj med upphopp

14 augusti 2016

Min favoritövning som jag alltid kommer tillbaka till är Benböj med upphopp. Förmodligen för att den gör sitt jobb ordentligt och att jag kan göra en var jag än befinner mig. Jag behöver inte ligga ner, eller smutsa ner mig, jag får upp pulsen och benen får jobba.

Annons

Här springer jag längst stranden på Gotland och varje km lägger jag in 20 x 3 benböj med upphopp. Jag vilar 30 sekunder innan jag börjar med mina nästa 20 och efter den sista så springer jag vidare (på skakiga ben). Ett otroligt bra sätt att få mjölksyratålighet i benmusklerna. Det är en form av intervallträning som passar dig som har det jobbigt med att springa intervaller.

Sätt dig ner som i ett benböj och hoppa upp direkt från sittande så högt du kan. Sträck gärna upp armarna så högt du kan, så att du sträcker ut kroppen maximalt. Landa med mjuka knän.

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar