Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Bli din egen coach!

9 april 2016

Det är inte alltid lätt att hålla sig motiverad kring träning. Vi blir trötta, har dåliga dagar och kan känna oss allmänt otaggade. Det är viktigt att kunna känna in sina känslor, och inte förtränga dem. Att ta tag i orsaken till varför man exempelvis känner sig trött är såklart det bästa alternativet. Ibland kan det dock vara svårt att få snabb ändring på sådana problem. Därför ska man använda sig av medel som påverkar tankarna till en bättre inställning för träning.

Annons

DSC_0196-iqbalte

Här följer några goda råd:

Siffror ökar motivation
Skaffa dig en stegräknare! Du blir mer motiverad av att se hur mycket du rör dig, och det blir även enklare att se hur du skulle kunna öka din vardagsmotion. Enligt forskare ska en stegmätare få dig att röra dig 33% mer!


Låt musiken kicka dig in i mål

Att musik påverkar träningspassen är inget nytt. Vi orkar längre och hårdare om vi lyssnar på musik vi tycker om. Ett tips för att orka desto längre är att i träningslåtlistan placera de låtar du gillar bäst längst ned. Desto bättre låt desto längre bak. Avsluta med din absoluta favoritlåt. Detta får dig mer motiverad till att orka ända till slutet.

Shoppa dig till fler träningstillfällen
Här snackar vi träningsredskap och inget annat. Investera i en yogamatta, hantlar, kettlebell osv. De som äger 10 träningsredskap tränar dubbelt så mycket än de som endast äger 2 st. Shoppa smart!

Sist men inte minst, ha kul! Om inte träningen känns kul för stunden framkalla känslan du känner efter träningspasset den är alltid kul! Du måste inte följa trender. Ibland kan det gamla trygga vara det som funkar bäst för dig. Och glöm inte att belöna dig själv mellan varven. Det får hjärnan att förknippa träning med något kul som resulterar i något positivt. Få det gjort helt enkelt jag lovar att du känner dig nöjd efteråt!

Kram Leila

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar