Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Coacha Sofia till Vårruset!

27 maj 2015

Sofia Ekblom hade efter 3 barn, tappat sin kondition helt och lagt på sig en del extra vikt.
Den stora önskan Sofia hade var att orka med sin vardag, röra sig med barnen utan att flåsa och behöva vila. Sofia hade ett stort och tydligt mål, att springa vårruset i Maj utan att stanna. Vi träffades första gången i slutet av Januari hemma hos Sofia. För att veta vilken status Sofia hade när vi började så gjorde vi ett enkelt konditionstest som visar hur det står till med konditionen. Syftet med testet är att se vilken förändring som har skett när vi gör testet andra gången. Sofias kondition med hänsyn till ålder och kön hamnade på låg.
Vi vägde också Sofia med En våg som visar hur mycket fett det finns på kroppen och hur mycket muskler, vågen visar dessutom hur mycket bukfett personen har. Syftet med denna mätning är att vi vill se vilken förändring Sofia gjort när vi kommit till vårt mål. Vi vill att Sofia ska öka sin muskelmassa och gärna minska sin fettprocent.

Annons

I måndags sprang jag och Sofia Vårruset tillsammans och hon var så grym. Jag som följt Sofia från start där hon i början fick springa i minut och gå i fem minuter, blev så imponerad över hennes framsteg. Vi skyndade verkligen långsamt eftersom jag ville att Sofias kropp, psyke och motivation skulle hänga med på hennes resa. Sofia sprang hela vägen och höll ett riktigt bra tempo, nästan lite för snabbt men hon klarad det så bra.

I tisdags sågs vi i Studion och gjorde alla tester igen. Sofia har minskat 6 % i fett och ökat sin muskelmassa med 2,4 %. Hon har tappat 12 cm i midjan och förbättrar sin kondition som numera ligger på normal.

Sofia och jag innan start! Spännande och pirrigt!

Min lilla 11 åriga dotter Moa följde glatt med och sprang det hade jag inte gjort i den åldern.

I mål och Sofia gjorde det! Såg galet bra gjort, så stolt över dig och dina prestationer Sofia!

Vi gjorde det tillsammans, coolt att vara så många kvinnor som springer! Vardagspuls filmteam, skönaste killarna Jesper och Johannes. De fick också springa för att få till bra bilder, good work.
Härlgi kväll att minnas länge.
Nu fortsätter Sofias resa, det första hon ska göra är att försöka hålla i sin träning och springa 5 km några gånger så att det verkligen sätter sig ordentligt som en vana och att det känns ok att springa 5 innan hon går vidare.
Vi ses under hösten på Vardagspuls
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar