Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Dags att lura hjärnan!

1 oktober 2016

Visste ni att det går att lura fram självsäkerhet eller andra typer av utstrålning. Både du själv och andra i din omgivning kommer att känna av det, trots att det ända du har gjort är en liten justering. Det är nämligen så att olika känslor du har i kroppen matchar ditt kroppsspråk. Så har du en dålig dag så kan du exempelvis försöka att rycka upp dig genom att helt enkelt sträcka på dig och visa upp en bra hållning. Detta kroppsspråk smittar av sig till hur du känner, och det kan faktiskt få dig på bättre humör och mer självsäker inför det där spännande mötet. Dags att ta uttrycket ”ryck upp dig” bokstavligt 🙂

Annons

Här kommer fler tips på hur du kan lura hjärnan och andra i din omgivning!

  • Le för dig själv i spegeln! När du drar på smilbanden så lurar du hjärnan till att tro att du är glad på riktigt. En god cirkel helt enkelt! Passa på när du borstar tänderna morgon och kväll.
  • Applådera åt dig själv i spegeln! Hjärnan fattar nämligen inte vem det är som applåderar, den tror istället att någon annan än du själv klappar för dig och tar det därmed som en komplimang.
  • Djupa andetag! Slut ögonen och andas med näsan. Andas djupt in med nedre magen för att sedan även låta övre lungan fyllas med luft. Andas ut. Upprepa detta under 3 minuter i lugn takt. Detta gör så att du fyller din kropp och hjärnan maximalt med syre, vilket slappnar av och frigör endorfiner!

Leila lying by the sea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar