Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Drick vatten!

5 maj 2016

Att komma ihåg att dricka vatten är något som man enkelt kan glömma bort. Vatten påverkar våra kroppar på fleratlet positiva vis. Det kan bli enklare att komma ihåg att dricka vatten när man vet vad det kan tillföra.

Annons

IMG_2765

Foto: Bruno Ehrs ur boken vardagsträna med handduk och sjal. Massolit Förlag.

Här kommer några punkter på vattnets fördelar:

  • Vatten påverkar din hälsa både ytligt och på inre plan. När du håller en god vätskebalans så förblir slemhinnorna i kroppen återfuktade. Torkar de ut så blir de mer mottagliga för infektioner som kan orsaka exempelvis förkylningar. Du håller även huden vacker då det viktigaste är att få i sig vätska inifrån trots olika krämer.
  • Du orkar träna bättre när du håller vattendepåerna fyllda. En vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten minskar prestationsförmågan med upp till 20 procent.
  • Musklerna blir finare och fastare av vätska. Muskler består till största delen av vatten och inte protein. Därför påverkar dina vätskenivåer bibehållandet av fasta muskler.
  • Är du hungrig eller sötsugen? Det kan vara så att hungerssignalerna från hjärnan endast vill tala om att det är dags att dricka vatten. Dricker du dessutom kallt vatten så måste kroppen jobba med att värma upp det till kroppstemperatur, vilket medför att du bränner kalorier.

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar