Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Du kan få till din träning genom att använda Triggers!

9 januari 2015

För mig så har den mentala träningen varit avgörande för att orka hålla i min träning. Trots graviditeter fem stycken, två missfall och tre förlossningar så har träningen varit en naturlig del i livet. Men det är inget som går av sig själv, varje träningspass är ett resultat av ett aktivt val. Jag tjoar inte och springer med små glädje tjut till varje träningspass. Definitivt inte, snarare tvärtom ibland. Helt plötsligt är jag väldigt fokuserad på att göra något helt annat som bara måste göras istället för att träna.

Annons

Jag fokuserar på känslan efteråt och visualiserar mig själv efter passet som en vinnare! Jag är ofta långt ifrån motiverad men med några mentala inövade triggers så kan jag ändå göra ett bra träningspass och då kommer motivationen tillbaka med full kraft! Under min cancerresa så övertygades jag ännu mer om hjärnans kraft. Mina 1 kilos handlar stod i fönstret på sjukhuset och hjälpte mig tillbaka genom att påminna min hjärna om de positiva aspekterna av träningen.

20130615-095826.jpg
En kraftfull Trigger är att packa väskan på kvällen och ställa den så jag ser den när jag kliver ur sängen. Ett annat trick är att precis innan jag somnar se mig själv genomföra mitt träningspass och hitta känslan jag känner efter ett skönt pass. Då har jag talat om för hjärnan vad vi ska göra, jag har gett den känslan och då har jag eliminerat de största hindren.

Prova det funkar! Styrketräna din hjärna flera gånger per vecka eller varför inte varje dag!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar