Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Effektivt benpass!

3 juli 2015

Ibland är det dåligt med tid och då gäller det att anpassa träningen och göra det som passar in för dagen. Trots att jag har semester så försöker jag att alltid planera in min träning, inte med tidpunkter som måste följas utan lite mer lösa tyglar. Jag bestämmer mig på kvällen vad jag ska göra på morgonen och morgonen är när jag vaknar av mig själv. Då tar jag en liten frukost eftersom jag inte kan träna på tom mage (tro mig det går inte). Träningskläder på och sen gör jag det jag bestämt.

Annons

Idag blev det inte så och då fick jag klämma in ett kort pass på eftermiddagen istället. Vi hade en tid att passa så det blev väldig kort men så bra! Jag körde Tabata Intervaller vilket innebär att jag jobbar 8 gånger med samma övning. 20 sekunders Intervall och 10 sekunders vila.

◊Benböj med upphopp. Kettlebell på 20 kg. Jag ställer ned kettlebellen på marken i bottenläget och gör ett upphopp. När jag landar i mitt upphopp så tar jag med mig kettlebellen och gör ett benböj. Har du ingen vikt så gör du Benböj med upphopp.

◊Utfall med 12 kg hantlar i händerna. Samma ben i hela intervallen sen byter jag ben. Har du inga hantlar så gör du utan.

◊Raka Marklyft med 24 kg/Skridskohopp. Varannan Intervall så gör jag raka marklyft med hantlar, varannan intervall så hoppar jag i sidled med den bakre foten i luften precis som skridskoåkare gör.

◊Utfallshopp/höftlyft på boll. Utfall med hopp och höftlyft som du kan göra på en stol eller en bänk, du ligger på rygg med hälarna på stolen och lyfter rumpan så högt du kan.

◊Djupa benböj 20 kg/Burpees. Djupa Benböj  varannan intervall och Burpees varannan. Har du ingen vikt så kör du utan.

Ladda ner en Tabata app de är otroligt bra att träna med. Alla timers lyfter din träning enormt för det är alltid lättare att träna efter en tid.

Skön stretch efter passet! Kramar Leila

IMG_4115.JPG

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar