Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Effektivt Förbränningspass!

23 juli 2014

Ett enkelt och extremt effektivt pass är min 12:a som jag tar till när jag har kort om tid.
Jag behöver inga redskap men om jag vill ha det tyngre och inte har några vikter så går det alltid bra med en sten. Det här passet gör du med fördel utomhus. Har du inte möjlighet att vara ute så går det självklart att modifiera så att det blir ett bra pass inomhus. Låt inget hindra dig utan se till att få till din träning.

Annons

Värm upp genom att jogga i 5 minuter eller springa på stället. Fortsätt uppvärmningen genom att göra 20 benböj och 20 Utfall.
Om du har en timer i mobilen där du kan ställa 2 tider då ställer du den första på 10 sek och den andra på 50 sekunder. När du startar timern så kör du tills du har gjort 12 varv, är du långsam så får du vila mindre är du snabb så blir vilan längre. Det här upplägget gör att man trycker upp farten lite extra för att få sin välförtjänta vila.
Starta timern och börja med Utfallshoppen.

Utfallshopp= Håll överkroppen rak och jobba enbart med benen, hoppa upp och byt ben i luften.
Jobba i 10 sek (tills timern piper) eller gör 10 st.

20140713-223437.jpg

Ta upp din sten och gör Benböj med Upphopp 4 st

20140713-223501.jpg

20140713-223521.jpg

Direkt efter ditt fjärde upphopp så springer du 50-100 meter (som du mätt upp innan) så snabbt det går,  du behöver inga stora ytor utan spring runt ett trädgårdsland eller på en parkering. Om du är inne så väljer du att Mountain climbers istället.

20140713-223557.jpg

När du är klar så har du en viss tid att vila beroende på hur snabb du är. Har du ingen klocka så räknar du till 15-20 och påbörjar nästa varv. Varje cirkel pågår i 1 min inkl. vila.  Jag lovar att du kommer att känna hur effektivt och bra det här lilla 12 minuters passet är.

Njut av hur duktig du är, Kram Leila

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar