Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Flygande gräshoppa!

25 maj 2015

Svår men ack så trevlig när man får till den, det är gräshoppan. Du står på raka armar i plankposition och använder magen och hela bålpartiet för att få händer och fötter att lyfta från underlaget. Det är alltså ingen armhävning utan ett litet lyft med fötter och händer där all kraft kommer från bålen. Pulshöjande övning som ger dig kroppskännedom och som du kan lägga in i ett träningspass som en pulshöjare.
Låt oss säga att du gör ett hemma pass med 10 st av Benböj, Utfall & rumplyft, då kan du lägga in 10-20 gräshoppor mellan varje övning eller i slutet av varje cirkel. Ett bra sätt att pressa upp pulsen. Det förbättrar din kondition och ökar din förbränning markant. Börja med små gräshoppor där du knappt lyfter alls och var nöjd med dem. Se till att du håller kroppen rak som en planka och riktigt känner hur du aktiverar magen och den inre korsetten.
Kolla in min flygtur både jag och mattan flyger:)

Annons


Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar