Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Flytta dina gränser!

6 april 2016

Min svägerska Lotta 55 år var på besök hos oss i helgen. Hon bor i England sen många år och kommer ofta och bor hos oss med sin familj. Lotta berättade fascinerat att en av hennes kompisar tränar Bootcamp i London och kan hoppa upp på en jättehög låda, hur många gånger som helst! Det kan du också göra svarade jag! Sagt och gjort vi började träna på en gång. För att se hur hög lådan var fick Lotta ställa sig och försöka hoppa upp, det gick inte och hon var säker på att hon aldrig skulle kunna klara detta.

Annons

Vi började med ett trappsteg på 20 cm. Tricket är att använda armarna och att böja knäna innan du hoppar samt att dra upp benen under dig när du landar. När du hoppar ska du göra det jämnfota, kliv ner från lådan och hoppa upp.

När 20 cm hoppet funkade så ökade vi till ca 30 cm och sen till 40 cm osv för att slutligen ge oss på den höga lådan ca 60 cm. Helt fantastiskt på under 10 minuter gick Lotta från att tro att det var helt omöjligt till att hoppa hur fint som helst upp på den stora lådan. Det är så många hinder som sitter i hjärnan och inte i kroppen. Både Lotta och jag hjulade hem av ren lycka:).

Box jump som denna övning kallas är supereffektiv träning för rumpa och lår. eller explosiv styrketräning. Det är ett utmärkt sätt att öka den explosiva muskelstyrkan. För löpare är denna övning särskilt bra eftersom den både förbättrar löpekonomin och gör dig snabbare. 
Go go Go! Du kan mer än du tror. Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar