Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Förbrännande pass för rumpa och lår!

4 januari 2015

Träning behöver inte vara så komplicerat. Det är många gånger enklare än vad man kan tro. Det du måste göra är att vilja på riktigt och för att vilja på riktigt så måste du ha ett mål du vill nå. Målet får inte vara för diffust utan det måste vara nåbart och konkret så att du själv på ett enkelt sätt kan se om du är på väg att nå ditt mål.

Annons

Fråga dig själv vad du vill åstadkomma med din träning? Är det att få dina jeans att sitta bra? Är det att orka dra barnen i pulka utan att flåsa som en oxe? Du sätter själv dina varför, se till att de är tydliga så att du själv kan se om du når dit. Att vilja bli hälsosam är ganska diffust så bryt ner det målet i små bitar. Jag vill öka min styrka, vara pigg efter jobbet och inte hamna i soffan, jag vill sova bättre osv. Då vet du att du lyckats när det har gått några veckor. Inspireras av andra människor och använd dem för att lyckas.

Jag bjuder på ett riktigt effektiv och bra pass som du kan göra hemma. Var alltid noga med att tänka på hur skön känslan kommer att vara efter passet och se din målbild framför dig, det hjälper.  Flåsar du och kryper till soffan med darrande ben efter passet, då har du gjort rätt:) Du kan göra det inne eller ute, själv eller i grupp vilket som passar dig bäst.

1. Utfall till benböj till utfall!   (en tuff liten rackare speciellt om du lägger till hopp)
Gör så här: Gör ett utfall eller ett utfallshopp med vänster ben,  gå direkt fram med ditt bakre ben och gör ett benböj. Ta ett steg bakåt med ditt  högra ben ner i ett utfall bakåt. Vill du så hoppar du i ett utfallshopp i ett benböj och i ett utfallshopp bakåt.  (Räkna varje fullgjord Utfall-benböj-Utfall som en)

Collage Utfall Benböj Utfall jan15

2. Utfall från stol till Utfall på golvet.
Gör så här: Ha vänster fot på en stol och  ta ett böj höger ben så att du har låret i horisontellt. Ställ dig upp och ta ett stort kliv fram med vänster fot och  ner i ett utfall.  (Räkna varje fullgjord utfall-utfall som en)

Collage Utfall stol utfall framåt jan15

3. Armhävning och Plankan i Peak.
Gör så här: Gör en armhävning och pressa dig upp, när du är i toppläget så strävar du med rumpan mot taket så att du bildar ett upp och nervänt V. (Räkna varje Armhävning och Peak som en)

Collage Armhävning jan15

Collage plankan peak jan15

4. Skate utfall med enbenshopp!
Gör så här: Kliv åt vänster och böj dig ner med höger ben rakt och vänster ben böjt. Ställ dig upp med vänster ben upp i luften. Här hoppar du så högt som det känns ok. Tänk på att landa mjukt och kontrollerat. Vill du inte hoppa så gör du bara ett litet benböj på ett ben.  (Räkna varje fullgjord Skate utfall med enbenshopp  som en)

Collage Sidoutfall enbenshopp jan15

___________ _______________________________

Första varvet 10 Repetitioner på varje övning.
Andra varvet 20  Repetitioner på varje övning.
Tredje varvet 30 Repetitioner på varje övning.
Fjärde varvet 40 Repetitioner på varje övning.
Femte varvet 25 Repetitioner på varje övning.

Nu gör vi det här, använd mitt pass och gör det minst 2 ggr per vecka. Jag fyller på med fler så håll utkik!
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar