Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Godaste, nyttigaste muslin!

24 juni 2016

Min dotter Moa 12 år gör den här fantastiska muslin som hon lärde sig på hemkunskapen i skolan. Enkel och extremt god, samt går snabbt att göra. Jag gillar att veta vad som finns i min mat och här finns inga överraskningar.

Annons

Musli

2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
4 dl havregryn
1 dl hela linfrön
1 dl kokosflingor
1½ dl olivolja
2 msk ekologisk honung
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser inkl kryddorna. Rör ihop oljan och honungen i ett glas innan du häller den i skålen. Blanda allt väl. Fördela jämt på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen på 150 grader i 12-15 minuter.

Vänd gärna på muslin och rör om var 5:e minut.
Låt den kallna i rumstemperatur och häll upp i burkar.

Jag använder muslin till kvarg, keso, yogurth, bär och faktiskt som topping om jag äter glass. Den är supergod och måste förvaras långt inne i skafferiet så att jag inte går och små äter av den.

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar