Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Grönkålschips! Nyttiga Chips

7 januari 2015

Nyttiga chips, finns det? Absolut! har du inte testat grönkålschips så gör det! Jag provade dem första gången í somras när jag var i New York. Där har det varit väldigt stort länge och det finns färdiga förpackningar med chips att köpa i butikerna. Att dom dessutom är fullproppade med antioxidanter och vitaminer gör ju inte saken sämre. De går att smaksätta hur du vill beroende på vad du gillar.
20141102-145933.jpg

Annons

Om du tycker om att småäta framför tv:n så kan det vara en bra idé att byta ut det du äter till något annat och då är Grönkålschips ett bra alternativ.

20141102-145941.jpg
Du behöver:

4 stora grönkålsblad (Det finns också färdigdelad Grönkål på påse i välsorterade butiker)

1 msk olivolja (testa att byt ut mot citronolja)

ca 1 tsk flingsalt eller efter smak

Valfri krydda, skal av riven citron, apelsin eller ananas hackad i småbitar, lite chiliflakes m.m

Börja med att skölj kålbladen, torka dom torra med lite hushållspapper. Riv kålen i lagom stora bitar och ta bort den hårda mitten stjälken.. Lägg bitarna i en skål häll över oljan och strö över saltet, blanda ordentligt och gärna med fingrarna för att få ut oljan på alla blad. . Lägg ut kålen på en plåt med bakplåtspapper se till att det är mellanrum mellan kålbitarna och låt dom torka i ugnen i 175 grader i ca 15-20 min tills dom är krispiga.

20141102-145956.jpg

20141102-150117.jpg

Prova dig fram och lycka till.
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar