Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Handduksträning Del 1

14 december 2015

På en strand på underbara Mallorca tränar vi och använder oftast vår egen kropp som vikt. Ibland använder vi hjälpmedel som t ex en handduk. Det går alltså att träna hela kroppen med en handduk. Det finns nästan inget roligare mer förvånande pass än just handduksträningspasset. Alla blir förvånade oavsett om det är ett Elitlag (jag har tränat många lag med enbart killar) de blir superförvånade och lite skamsna till en början. För att sen inse att det här är ju toppen och går att använda på semestern eller på hotellrum.
Det du gör när du använder handduken är att du drar isär den som om du försöker slita sönder den. Här kan du själv anpassa hur tungt det ska vara. Är du stark så drar du hårdare och är du svag eller har en skada så anpassas det per automatik.

Annons


Nu höjer du händerna och fortsätter att dra isär handduken, sänk dem igen ner till hakan och fortsätt dra. Känn att du sänker dina axlar och har en bra hållning, spänn din mage. Gör 20 st och vila en stund fortsätt sedan med 20 st till och totalt 3 varv. Nu känns det skönt i armarna och bröstrygg och axlar har fått den rörelse de behöver.

Nästa del jobbar vi vidare med armarna.

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar