Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Hitta motivationen!

11 september 2014

20140911-070259.jpg

Sen min sista operation har jag haft svårt att komma igång med löpningen ordentligt igen. Det känns som jag har 20 grindar att öppna och ta mig igenom redan innan jag kommit ut i spåret. Jag som älskar min löpning i ur och skur, helt plötsligt vill min hjärna och kropp inte alls.

Annons

Det är hjärnan som spökar det vet jag. Efter min första stora operation så skulle jag ut och springa för första gången med stomipåse och allt. Jag bestämde mig innan, att när jag kommer till de två stora backarna så går jag. När jag väl började springa så blev jag så glad och njöt av hur vacker skogen var. Mina tankar vandrade iväg som de alltid gör och helt plötsligt var jag förbi de båda backarna? Jag märkte inte ens att jag hade tagit mig uppför dem. Det som hände var i själva verket att jag var så positiv i mina tankegångar och eftersom min hjärna vet att jag klarar dessa backar lätt i vanliga fall så körde kroppen på som om inget hade hänt den. Om jag däremot hade ägnat mig åt att tänka på hur tunga dessa backar är, hur otroligt svag jag kände mig och hur hemskt synd det var om mig då hade jag ju stannat vid brevlådan 100 meter från huset och gått hem istället.
Nu börjar det gå bättre.
Har jag vunnit över hjärnan nu? Förmodligen inte men jag tar fajten igen på Lördag, då ska jag och min envisa hjärna ut och öppna grindar igen.

20140911-070147.jpg
Kram på er! Leila

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar