Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Hur äter man lagom i Jul?

24 december 2015

Jag vet hur svårt det kan vara att äta med måtta nu under julen, jag är verkligen inte en person som äter med måtta. Det har jag aldrig gjort och kommer förmodligen inte att börja med det nu heller.

Mina tricks för att inte överäta av julmaten är att äta julbord på ett traditionellt vis. För många år sedan så var jag på ett julbord där vi var bytte tallrik mellan varje rätt, jag gillade att äta på det sättet. Då fick man en liten paus, det byggdes inga berg på tallriken och magen hann med att signalera att jag är mätt!!  Jag börjar med Sill & potatis, nästa på tur är gravad lax, efter det blir ägghalvor med räkor och majonnäs, jag byter inte tallrik men jag tar en rätt i taget. Nu är jag nästan mätt, men bara nästan. Då går jag på rödkål, prinskorv och köttbullar inte mer än 2 av varje och massor av rödkål. Skinka är jag i regel för mätt för att äta så det spar jag till frukost dagen därpå. Min Mammas Janssons går inte att vara  utan så den blir det några skedar av.

Annons

Det som räddar mig är att jag äter fisken och äggen först då orkar jag inte så mycket mer av det andra.
Att jag sen äter lussekatter så jag blir gul och går all in på knäck och marsipan är en annan historia.

Jag har min egen tradition med ett träningspass på Julafton. I min hemstad Eskilstuna så körde min kära vän Ann-Sofie (Pippi) Karlsson Julaftonsträning varje år och den traditionen har jag fortsatt med. Alltid en skön start på en annars väldigt sittande dag.

Julgran Leila

Varför inte träna lite när du hämtar granen:)
Ha en skön och superhärlig Julafton och glöm inte att unna dig för det är du värd!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar