Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Inga resultat av din träning?

8 maj 2016

Det finns många som sliter med sin träning flera gånger i veckan men märker ändå inte av några resultat. Här följer några viktiga punkter som är värda att tänka på:

  • Ät inte för mycket i förhållande till vad du vill göra av med. Vill du gå ned i vikt ska du tänka på att kaloriintaget per dag ska ligga under mängden som du gör av med.
  • En hälsosam och stark kropp byggs i köket och inte bara vid träningstillfällena. Tänk på att inte äta näringsfattig mat som till exempel tomma kalorier.
  • Alla kan inte tänka ”jag tränar, så jag kan stoppa i mig vad jag vill”. Vill du nå bästa möjliga resultat så kan det vara bra att försöka skippa allt gott som erbjuds på fikarasten eller undvika exempelvis alkohol till middagen.
  • Glöm inte att vila. Väldigt viktigt! Utan vila så hinner inte kroppen återhämta sig och muskeluppbyggnaden förhindras. Har du tränat ben så kan du vila benen genom att träna överkroppen dagen därpå. Du kan också ha n aktiv vila där du går en Powewalk eller joggar lätt.
  • Tänk på att konditionsträna och inte endast satsa på styrka. Bra kondition bidrar till en bättre syreupptagningsförmåga vilket i sin tur bidrar en bättre förmåga att bränna fett.

IMG_0725

Annons

Vårt härliga gäng som kör morgonjogg på stranden i Dubai. Vilken skön återhämtning:)

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar