Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Inkontinens, Läckage, Kissa på sig!

6 maj 2016

Idag den 6 maj är det inkontinensdagen.
Jag tycker allt som är tabubelagt är värt att uppmärksammas. Många kvinnor går omkring och lider i tystnad, de låter sitt läckage påverka livet och gör val som de annars kanske inte skulle ha gjort.

Annons

När jag coachar eller tränar kvinnor så kommer ofta problemet upp till ytan och det är också först då man kan göra något åt det. Det är så enormt vanligt med urinläckage, de flesta har upplevt det på någon sätt under sin livstid.

Träna din bäckenbotten, dvs styrketräna dina knipmuskler. Använd skydd som du känner dig bekväm med. Sök hjälp hos en läkare om problemet kvarstår.

Under en av mina många canceroperationer så hände något med min urinblåsa. Under lång tid var jag tvungen att kissa med en kateter till hjälp. En helt galen upplevelse som är vardag för många människor.

Att inte kunna kissa är så skrämmande, jag var alltid tvungen att ha med mig en liten väska med sterila, katetrar, en spegel och alltid tillgång till rent vatten. Jag blev så otroligt glad när jag fick se de här nya katetrarna som ser ut som en mascara.

Det är coloplast som tagit fram denna typ av Kateter. Otroligt bra! Ett kvinnligt utseende och lätta att ha med.
SCCE och mascaror_small

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar