Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Kokosfett!

21 oktober 2014

Den är inte bara det i särklass mest hälsosammaste fettet, utan också ett av de näringsmässigt bästa födoämnena. Kokosolja har använts i tusentals år för att stärka kroppen och motverka infektioner av svamp, bakterier, parasiter och virus och kan med fördel användas även vid sårläkning och brännskador.

Annons

Laurinsyran är huvudorsaken till kokosfettets många hälsoegenskaper. Den har sin motsvarighet i bröstmjölk, där den ingår som livsviktig ingrediens. Laurinsyran är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Studier har visat att laurinsyra är effektivt mot vissa virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit C. Laurinsyra har en antibiotisk effekt, verksam mot stammar som Helicobacter pylori- magsårsbakterien. Källa: Maria Dagerberg, Uppsala Kinesiologicentrum.

Kokosfett natur och mörk choklad.

Jag dricker mitt kokosfett tillsammans med mörk choklad. Tar en liten shot per dag för att få i mig det. Speciellt när jag har haft tarmvred. Då behöver jag nyttig energi på alla sätt. Jag använder även kokosfett i kaffet på morgonen, det är jättegott. Kokosfett går att steka i, eller blanda i riset eller pastan som du kokar. Det går också att använda i te. Har man problem med smaken så finns det ångad kokosfett där kokossmaken är borta.

Smält choklad och kokosfett i varmvatten bad, sen dricker du din lilla shot.

20141018-091229.jpg
När jag haft tarmvred brukar jag använda en matsked kokosfett i kaffet.
Prova, jag tycker det är supergott!
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar