Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna hemma!

10 september 2014

När jag inte har någon inspiration eller lust att träna då får man ta till små knep. Jag har många knep för att hitta inspirationen. Här en favorit som jag kör i repris för att den är så bra helt enkelt!

Annons

Mitt bästa trick är att ta en kortlek, bestäm vilka övningar som kortets tecken ska symbolisera. Ex Ruter = Utfallshopp, Hjärter = Axelpress, Klöver = Spindelsteg och Spader= Gå ut & in med armhävning. Dra ett kort och är det Ruter 9 så gör du 9 utfallshopp, dra nästa kort direkt och är det Spader 5 så gör du 5 Axelpressar.

Här visar Chris min kära vän och kollega några olika övningar som man kan göra var som helst.

Ta fram en vanlig kortlek och bestäm vilken övning de olika tecknen sak symbolisera.

Håll ett högt tempo utan att tumma på tekniken. Dra nästa kort direkt och gör slut på hela kortleken. Är du nybörjare så tar du halva leken och lägger till kort varefter du känner dig starkare.

Ett sånt här pass med högt tempo, bränner maximalt, ger dig bättre kondition och gör dig starkare. Det här är effektiv träning!

Ruter=Utfallshopp!

Utfallshopp! Se till att ha överkroppen rak, spänn magen. Stå i ett utfall och hoppa upp, byt ben i luften och landa i ett utfall. Är du nybörjare så gör du vanliga utfall. Får du Ruter 3 så gör du 3 utfall per ben.

Klöver= Spindelsteg!

Spindelsteg! Spänn magen och kom fram med foten på sidan om kroppen så lång du kan utan att släppa bålspänningen. Se till att knät pekar rakt fram. Byt ben i luften genom att hoppa till med kroppen. Håll ett högt tempo och byt fot hela tiden. Får du Klöver 5 så byter du fot 5 ggr.

 

Spader=Gå ut med händerna till en planka gör en armhävning gå tillbaka och ställ dig upp.

Sätt i händerna och gå framåt med dem tills du kommer i en planka. Gör en armhävning gå tillbaka igen och ställ dig upp.

Hjärter=Axelpress

Axelpress, ställ dig i ett upp och nervänt V. Låt rumpan vara så högt upp som möjligt. Sänk huvudet så att huvudtoppen strävar mot marken. Stå på tå och sänk överkroppen med hjälp av armar och axlar.

Glöm inte att du kan byta ut övningarna mot dina egna favoriter och försöka att variera övningar så mycket du bara kan. Tack till underbara Chris som ställer upp som min egen fotomodell då och då!

Med en kortlek blir du din egen PT!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar