Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Kungen av Axelövningar! 

1 november 2015

Axlar är en kroppsdel som lätt blir skadad och som många får problem med vid något tillfälle i livet.  De vanligaste drabbade av axelskador är människor i medelåldern och uppåt men också idrottare.  Det handlar ofta om förslitningsskador, de uppkommer på grund av överbelastning under längre tid, enformig arbetsställning och ofta beror det på en dålig hållning. 

Annons

Här behöver du ett gummiband. Det har ingen betydelse om det har handtag eller inte. Börja med armen på magen (tummen uppåt) och armbågen i sidan. Rotera armen utåt tills den pekar rakt fram  Se till att armbågen är kvar i sidan genom hela rörelsen.  Bromsa på väg tillbaka. Nu jobbar du med en del av av Rotatorcuffen närmare bestämt Infraspinatus och Teres minor.  Gör 20 st sen byter du arm, koncentrera dig och se till att axeln är sänkt och på plats genom hela rörelsen. Upprepa 3 gånger och gärna 1-2 gånger per vecka. 

Kram Leila 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar