Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Löpning bakom bil!

19 februari 2016

Ibland ser träningspassen lite annorlunda ut! Dagens pass blev minst sagt udda. Ella Hedenljung är vår testperson under säsongen i Vardagspuls, vi testade hennes kondition för några veckor sedan. Under 6 veckor jobbar vi med att förbättra hennes förmåga att springa länge och flytta sin mjölksyratröskel samt öka sin kondition. Ella hade en bra kondition men är inte van vid att springa i samma tempo länge och inte heller van vid att jobba med intervaller.
Vårt första pass tillsammans blev annorlunda men superkul. Vi var tvungna att göra flera moment efter varandra som man normalt delar upp under flera dagar.

Annons

Ella och jag började med att springa i ca 40 minuter och jobba med hållning och löpteknik. Enkla små saker som gör löpningen enklare för Ella. Efter det gick vi direkt på backintervaller där vi hade målet att pressa upp pulsen till 90% av Ellas maxpuls. Galet jobbigt men sååå bra!

Nu var det dags att stoppa in Fotografen i bakluckan för att filma oss springande. Så udda och speciellt att det är svårt att hålla sig för skratt. Speciellt som en stor sopbil låg bakom oss och tryckte.

Ella och jag hade en supertrevlig dag även om vi båda var supertrötta efteråt. Titta på klippet här!
Ska bli kul att se vilka effekter Ella får av vår träning.
Ellas pass de första 3 veckorna:
2-3 långpass per vecka ca 75 min och då ska hon jobba lågintensivt dvs i Ellas fall ca 135-155 i puls.
1 Cirkelpass Styrketräning för hela kroppen.

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar