Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Magcirkel!

21 september 2014

I mitt vardagsrum så har jag stora pilatesbollar.Vi använder dem som extra sittplatser, till barnen att leka med, för mig att träna med och för att de är så otroligt snygga. En dag när jag låg och stretchade och kom åt bollen med foten, då fick jag för mig att köra några snabba magövningar. Snabbt, enkelt och effektivt. Exakt 3 minuter tog det.

Annons

Ingen av de här övningarna behöver en boll du kan lika gärna vara utan stöd eller använda en stol, pall eller ett soffarmstöd.

Tåtouch!
Dra in naveln mot ryggraden tryck ner ländryggen i golvet, pressa dig upp genom att använda magen för att komma så högt som möjligt med händerna. Upprepa 15 ggr.
20140919-145736.jpg

Vristklapp!
Lägg fötterna på bollen, dra in naveln mot ryggraden och tryck ned ländryggen i golvet. Kom upp och klappa dig
på vristerna. Den ostadiga bollen gör att du är tvungen att stabilisera med hela underkroppen. Upprepa 15 ggr.

20140919-145745.jpg

Små kort chrunches med benlyft!
En fot på bollen, pressa ner ländryggen i golvet och lyft skulderbladen från golvet. Låt armbågarna möta knät. Känn att du kramar ihop magen ordentligt. Låt fingrarna bara stödja nacken, dra aldrig i huvudet. 10 st per sida.

20140919-145754.jpg

Upprepa cirkeln 2 gånger, total tid mindre än3 minuter. Om det är så att du har ont i nacken eller problem med delade magmuskler efter en graviditet så bör du undvika dessa övningar.

Ha det bäst! Kram Leila

 

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar