Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Magövning på Boll!

9 mars 2015

God måndag på er!
Ibland fastnar man i sina gamla övningar och det blir ett evigt upprepande som gör att vi tappar lite av motivationen. Jag har 2 bollar som bor i mitt vardagsrum och som jag då och då passar på att utnyttja till att träna mage, rygg och ja du kan faktiskt träna hela kroppen med en boll.
Mina bollar är till för barnen att leka med, som extra sittplatser om vi är många och som träningsredskap.

Annons

Planka med knäkick!
Stå i plank position med underarmarna på bollen och tänk på att aktivera din mage genom att dra in naveln mot ryggraden men också genom att skjuta fram höften en aning. Var noga med att hålla kroppen rak som en planka.

När du har en bra hållning så kickar du med ditt ena knä så hårt du kan så att bollen rör sig. Nu ska du försöka bibehålla din goda hållning och din aktiverade bål .

Gör 20 Kickar, vila och upprepa 3 gånger, byt ben varannan gång. Är du nybörjare så gör du så många du klarar och när du känner att du tappar din fina hållning så pausar du.


Magrotation på boll!

Lägg dig på rygg med böjda ben på bollen. Fläta ihop fingrarna och försök att ligga kvar så rak som möjligt genom att använda dina magmuskler. Nu Roterar du armarna och överkroppen så att halva kroppen från midjan och roterar så lång du kan. Vänd tillbaka och gå åt andra hållet. Kämpa med att hålla dig kvar så rak som möjlig. Den här övningen är också bra för rörligheten i ryggen.

Gör 20 st, pausa och upprepa 3 ggr.

Lycka till, Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar