Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Meditation gör dig stark!

30 juli 2016

Den första tiden efter att jag hade opererats för cancer och inte visste om jag skulle överleva var extremt stressande för kroppen och hjärnan. Det är ett stort trauma att få ett cancerbesked och inte veta om jag ska få uppleva mer i livet. Ett ännu större trauma för kroppen är att opereras, min första operation varade i 8 timmar och hela buken öppnades. Det stressar enormt mycket och det kändes som om jag tappat bort min hjärna, jag kom inte ihåg siffror, namn och på vissa människor tappade jag bort deras förnamn men kom ihåg efternamnet (jättekonstigt).

Annons

Att meditera, lugnar och läker stressade hjärnor så jag kände att jag måste börja meditera. Det är bland det svåraste jag vet att klara av att meditera. Jag behövde hjälp och skaffade flera guidade meditationer där jag fick hjälp av en röst som talade om vad jag skulle göra.

Varje dag mediterade jag med hjälp av mina guidade meditationer, 20 minuter inte mer och vilken skillnad det blev. Jag kände mig mycket mer fokuserad, mycket mer klartänkt och klarade stress mycket bättre.

Ibland tappar jag mitt mediterande och då känner jag stor skillnad. Prova att lägga till en kort guidad meditation i din vardag, det är guld värt. Din hjärna kommer att tacka dig!
DSC05578
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar