Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Musta äpplen! 

18 september 2016
Musta dina äpplen, det är både nyttigt och gott!

Vi älskar att plocka ner våra äpplen och ta dem till musteriet för att pressa den godaste musten som räcker i flera år. Vi använder den som den är eller som bas i smoothies. Gröna Smoothies får en perfekt sötma om man blandar i lite äppelmust. Om du vill göra Musli så är det väldigt gott att blanda i lite äppelmust för att få det lite sötare. . Jag brukar byta ut lite vatten mot äppelmust i havregrynsgröten då får den en smak av äpplen som gör gröten otroligt god.

Annons

Här kommer Lucas med vår last bestående av 160 kg nyplockade äpplen. Vi har 3 olika sorter med oss. Åkerö, Aroma och Gravensteiner. I år bar träden mycket frukt men storleken varierade kraftigt från pyttesmå till väldigt stora.

På musteriet pausar de efter varje kund och gör rent i maskinerna. När allt är klart är det vår tur att hälla ner våra äpplen. Våra äpplen kör vi till Lidingö Musteri klicka här för att komma till deras sida.

Äpplena tvättas och pressas.
Max hämtar de färdiga kartongerna med varm must. För att musten ska hålla länge så hettas den upp till ca 70 grader. Det gör att bakterier dör och att musten håller väldigt länge. Varje kartong innehåller 3 liter must. Vi fick ihop 24 kartonger vilket blev 72 liter must.

Killarna njuter lite av att ha jobbat hårt med att plocka äpplen och ta upp fallfrukt. Vi har 6 äppelträd så det tar lite tid att ta hand om all frukt. Personligen så älskar jag att sköta om min trädgård och då speciellt äppelträden.
Kra
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar