Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Nyttig och god gröt!

8 december 2014

Prova min goda gröt som är så god och enkel att göra. Du blandar alla ingredienser på kvällen och voila! på morgonen är den klar. Ett varningens ord, den är så god att det är lätt att inte kunna sluta äta.

Annons

Den här gröten fungerar som frukost eller mellanmål. Det som är så bra är att man gör flera portioner på en gång som håller sig i kylen i flera dagar. Den behöver inte kokas, bara blanda ihop ingredienserna och in i kylskåpet, på morgonen så är den klar att äta.

Att den dessutom är väldigt god och nyttig frukost gör det hela ännu bättre. För några år sedan hade jag alltid en bunke med gröt i kylen. Nu blir det inte lika ofta men jag gör den då och då.

Jag använder en plastlåda med lock där jag blandar och förvarar gröten.

Gröten i lådan.

1 dl fiberhavregryn
2 dl mjölk
1 Skopa proteinpulver Vanilj
1 msk krossade linfrön
1 msk solrosfrön
Kanel efter smak
1-3 dl frysta blåbär, hallon el jordgubbar

Blanda mjölk, proteinpulver och kanel. Häll i resten av ingredienserna. Blanda med en sked. Häll på bären, gärna mycket och ställ in i kylen över natten. På morgonen när du vaknar är det färdigt. Jag gör alltid en stor sats och tar alla mängder x 3.

Färdiga gröten. Vill du inte använda proteinpulver så kan du använda vanillinsocker och kanske lite honung. Fyll på med så mycket bär du vill och blanda gärna med så mycket olika bär som möjligt.

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar