Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Nyttig sallad!

7 oktober 2015

Min älskade sallad använder jag till allt, den är min sås, mitt tillbehör, mellanmål, den fräschar upp vilken måltid som helst.

Jag finhackar alltid min sallad eftersom jag är uppväxt med det så har jag supersvårt att äta sallad i stora bitar, då måste jag sitta och skära min sallad på tallriken i evighet (till min mans stora nöje). Det passar dessutom bra eftersom jag har opererats så många gånger i magen så har jag också lätt att få tarmvred och då är finskuren mat väldigt bra. (Sorry tappade spåret där) Åter till min sallad.

Annons

Jag använder alltid Tomat och Paprika, sen finhackar jag Ruccola, Spenat, Persilja, Machesallad beroende på vad jag har hemma.
Nu kan inte jag äta lök men kan du det så är det magiskt gott med Rödlök i salladen.

Jag gör alltid en stor sallad som jag använder under 2 dagar.

Tricket är att finhacka allt och att använda mycket tomat alltid minst 2-3 st. Resten har du i efter smak och vad du har hemma.

Att krydda sin sallad är superviktigt. Jag använder Citronpeppar eller svartpeppar och salt. Olivolja, rödvinsvinäger eller balsamvinäger samt en halv citron. Blanda salladen väl.

När jag använder salladen som mellanmål så häller jag i Solrosfrön som får stå och dra lite, sen toppar jag med feta ost, Parmesan eller Chevré. Supergott. Till middagen äter jag alltid halva tallriken sallad, jag kan ärligt talat inte äta mat utan min sallad. Tur är att jag har blivit riktigt snabb på att hacka under åren.

IMG_5278.JPG

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar