Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Känner du dig Trött?

16 april 2016

Nu i och med våren så är det många som känner av vårtröttheten. Man känner sig slö och vill helst sova lite extra på morgonen. För vissa är det pollenallergi och för andra helt enkelt bara vårtrötthet.

Annons

För att känna sig mer alert kan man såklart satsa på att sova mer och stressa mindre. Men det finns fler vägar som kan hjälpa till. Nämligen att ta en funderare över sitt sockerintag. Då menar jag inte endast mängden godis och andra sötsaker du äter, utan även socker som finns i helt vanlig mat. Socker är snabba kolhydrater vilka snabbt får upp din energinivå, och lika snabbt sjunker den ner igen vilket resulterar i att du blir trött. Detta skapar i sin tur ett beroende, då kroppen vill känna samma kick igen och få upp energi nivåerna.

5Kilo-6

Socker finns som sagt inte endast i sötsaker utan även i det vi klassar som vanlig mat. Försök att tänka på vilken fil du köper och vilken sås du tar till salladen. En bra tumregel är att undvika mat som innehåller mer än 4 gram socker per 100 gram.

När du vant dig vid att inte få i dig lika mycket socker kommer du att känna dig mer på hugget. Socker gör oss dåsiga och inte alls lika kvicka som vi skulle kunna vara utan. I början av en sockeravvänjning kan man känna att man har ont i huvudet och känner att man vill ha socker mer än någonsin. Detta går över efter några dagar, och tillslut kommer du inte sakna sockret alls! När du känner de starka suget så kan du ta dig ett glas vatten istället. Ibland blir kroppen ”hungrig” när den egentligen är törstig. Tänk även på att sötningsmedel och snabba kolhydrater som vetemjöl kan trigga igång ett sockersug!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar