Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Övningar för kontorsråttan – avsnitt 3

24 oktober 2016

Här kommer del tre i min serie om bra övningar att göra på kontoret. 

Vid mycket stillasittande så är det vanligt att få ont i ryggen. Speciell i den nedre delen utav ryggen. På tex kontor kan det vara svårt att undvika detta, speciellt om det inte finns möjlighet att stå upp när man exempelvis sitter vid dator. Istället så är det viktigt att satsa på att röra sig som jag tidigare nämnt.

Annons

Här kommer en övning som fokuserar på att stärka nedre delen av rygg. När du rör på dig mellan varven så förbättrar du även din rörlighet vilket gör att då håller dig mjuk och därmed minskar risken för olika smärtor.

Gör så här:

Stå med fötterna höftbrett. Fäll fram överkroppen. Fokusera på att hålla ryggen rak. Vänd tillbaka ungefär vid 90 grader, eller när du känner att du skulle vilja böja på ryggen. Jobba på att sträcka hela ryggen så att du aktiverar musklerna längs hela ryggraden. Tänk också på att behålla dina axlar sänkta och att aktivera magen för att få bålstöd.

Rityta 199

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar