Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Övningar för kontorsråttan

18 oktober 2016

Att sitta stilla är det nya röka sägs det. Stillasittandet ökar i takt med att vi lever tillsammans med allt mer teknologiskt. Istället för att barnen är ute och leker så kanske de sitter hemma vid paddan istället. Men något som många kan ha svårt att komma ifrån är stillasittande på jobbet. Det ultimata vore förstås ett höj och sänkbart kontorsbord, eller till och med ett gångband vid ett högt kontorsbord. Men det är såklart inte rimligt för alla. Istället kan man under sin arbetsdag satsa på att göra övningar som får igång kroppens muskler och även energiomsättning.

Annons

Hela välbefinnandet blir nämligen sämre av för mycket stillasittande. Det stoppar upp förbränningen, försvagar muskler och till och med ökar känsligheten för stress. Att motionera innan och efter din arbetsdag är suveränt men själva stillasittandet är det stora problemet. Försök att ta bensträckare minst en gång per timme. Stå upp och prata i telefonen och gå gärna omkring. Gör det till en vana att ta en rörlig paus, kanske kan du sätta din timer i mobilen eller gå ihop men en kollega så att ni påminner varandra om pausen.

När man sitter ner vid datorn så är det lätt att få ont i axlar samt nacke och därmed kanske även i huvudet.

Gör dessa övningar 3 gånger om dagen för att få igång cirkulationen i axlarna. Det kan göra att du slipper axelproblem och det är en skön paus för hjärnan.

Lyft dina skuldror mot öronen och håll kvar i ca en sekund. Sänk sedan ner långsamt. Upprepa 20 gånger.

Rityta 1

Använd material på jobbet för att få igång axlar och armar desto mer. Exempelvis genom att lyfta pärmar som jag gör på bilden. Upprepa 10 gånger.

 

Rityta 12

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar