Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Plankan med en förbrännande twist!

17 maj 2016

Plankan känner du säkert igen. Kom ihåg att dra in naveln och hålla kroppen rak som en planka. Det vill säga att du inte ska sjunka ned med rumpan eller försöka trycka upp ryggen.

Kör ett plank-pass genom att börja med 60 sekunder. Minska sedan med 10 sekundersintervaller. Alltså 60 sekunder, paus, 50 sekunder, paus osv. Att tiden minskar för varje gång kan få dig mer motiverad än om det var tvärt om.
Pausa 30 sekunder innan nästa planka. Ett kul sätt att variera dina plankor.

Annons

unspecified-8

Gillar du plankan men vill få upp pulsen lite mer? Prova sneda mountainclimbers!Ställ dig på alla fyra likt som du gör i plankan, men med raka armar. Lyft sedan vänster ben fram till höger hand genom att göra ett litet hopp. Upprepa med nästa ben och kör i ett tempo som passar dig. Varje gång du lyfter ett ben så hoppar du till.

unspecified-6

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar