Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Spring och få bättre minne!

31 maj 2016

Visste du att träning i allmänhet och löpträning i synnerhet ska göra så att du får bättre minne. Enligt forskare ska detta bero på att hippocampus, som är centrat för vår inlärning och minnet, blir större hos de som löptränar. Detta enligt en studie på Karolinska Institutet. De personer i studien som hade fått fokusera mer på konditionsträning hade fått en större volym och ökat blodflöde i hippocampus.

Annons

Bra att ha i åtanke! Bättre inlärning och minne gör ju oss visare, och vem vill inte vara vis? 🙂 Ett hett tips till alla som vill hålla sin hjärna i trim! 

unspecified-25

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar