Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Streetracing gjorde mig stark!

6 juli 2016

Jag tror stenhårt på att det är bra att utsätta sig för obehagliga saker som man inte har kontroll över. Det kommer alltid något gott ur en utmaning även om man inte lyckades nämnvärt bra, så gör det något med din stolthet.

Annons

När jag var 20 år så bestämde jag mig för att börja tävla i Streetracing med min motorcykel. Jag började öva på att bli startsnabb, jag övade på att göra snygga burnouts som man bör göra för att få bra grepp med bakhjulet. Varje rödljus blev en träningsarena för att se hur snabbt jag kunde reagera. Jag körde fram och tillbaka på en gata i ett tomt industriområde och övade på att behärska motorcykeln så att jag inte åkte på bakhjulet och så att jag inte sladdade omkring för då tappar man tid.

Dagen kom då det var dags att tävla! Jag var livrädd men gjorde en snygg burnout som jag kände mig stolt över. Starten gick och jag tjuvstartade, jag kommer fortfarande ihåg känslan av total skam och förnedring. Vi fick börja om igen och killen jag möte skakade lite lätt på huvudet över att behöva möta en liten tjuvstartande tjej. Den andra starten gick och jag var så rädd för att tjuvstarta igen så jag tog det lite för lugnt. Killen ledde efter starten men jag tog honom på slutet och vann mitt allra första race. Den känslan har drivit mig genom hela livet, jag gjorde något jag var livrädd för det började dåligt men slutade bra. Framför allt så gjorde jag mitt bästa och det är alltid gott nog för mig. Jag fortsatte att tävla i 2 år och gjorde om min motorcykel till ett riktigt racemonster. Jag har fortfarande min älskade Suzuki kvar, men jag kör inte längre, det känns för farligt när man har 3 barn.
Bilden är från mitt allra första race på Barkarby flygfält i Stockholm.
Våga utmana dig själv, det gör inget om det inte går bra. Huvudsaken är att man vågar prova andra vägar.
Kramar Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar