Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Svinga en Kettlebell!

18 januari 2015

Ett enkelt pass som du kan göra med en Kettlebell (det går också med en vanlig vikt, beskriver hur nedan).
Själva svingen är lite komplicerad till en början. Du håller den med raka eller lite böjda armar, det finns olika stilar på svingar, huvudsaken är att du har en bra hållning i ryggen dvs rak rygg och aktiverad bål.
Sätt dig ner som om du ska sätta dig på en stol, precis innan du sätter dig blir du getingstucken i rumpan (i din fantasi) och du ställer dig upp snabbt genom att använda din höft. Skjut fram höften och spänn till i rumpan tills du står upprätt.
Armarna jobbar inte utan de följer med rörelsen höften gör, alltså kommer all kraft i från höften, bålen och låren.
När du sätter dig ner hänger armarna rakt ned och när du ställer dig upp så skjuts armarna upp. Låt dem falla av egen kraft ned igen.

Annons

Här finner du ett videoklipp på svingen. Det kan vara lättare förstå om du ser swingen. https://www.youtube.com/watch?v=q0jalJ-3e7U

_MG_0100#2 Kettlebell svings

Vad ska du göra? Sätt din timer i mobilen på 10 minuter och sen börjar du svinga din Kettlebell.

*Gör så många Svingar du kan på 10 minuter, känner du att du tappar hållningen så vila lite och fortsätt svinga dina 10 minuter.

*Skriv ner hur många svingar du fick ihop.

viktigt! Att pausa när du tappar tekniken!

Nu tränar du hela kroppen, kondition, förbränning och det tar bara10 minuter.

Har du ingen Kettlebell så går det bra med en rund skivstångsvikt gärna en som du kan sätta händerna runt. Jag har också provat en väska med en sten i och en väska med en fylld Petflaska i. Båda fungerade bra. Återigen är det bara din fantasi som sätter gränser.

Enjoy!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar