Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Ta bort sockret, 4 tips till sockerfri!

4 januari 2016

Socker kan göra dig deppig, håglös och trött. Det visste vi sen gammalt men under denna härliga långa julhelg har jag fått en ny och tydlig erfarenhet av det.

 Jag upptäckte flera gånger under julhelgen att jag kände mig trött och ibland också lite håglös nästan lite deppig. Det är ovanligt att känna så när det gäller mig, jag är en väldigt pigg person och inte alls van vid att känna så.

Annons

 

 Nu när vi kommit hem och jag har mina vanliga rutiner och äter min vanliga kost så känner jag hur pigg jag känner nästan från en dag till en annan. En helt annan energi. Om jag tänker tillbaka på veckorna som varit så har jag ätit ovanligt stora mängder socker. Chokladkartonger överallt, knäck, marsipan, biobesök med godis, goda efterrätter, skålar med skumtomtar m.m. Jag älskar sötsaker och är väldigt svag för dem men är bra på att inte låta mig falla i fällan resten av året eftersom jag vet hur det påverkar kroppen.

Under julen brukar jag hänge mig och unna mig.  Det här är första gången jag inser hur att det påverkar inte bara kroppen men också humöret och energin. Väldigt intressant och något att ta lärdom av.

Hur gör man då för att sluta med socker? För mig finns det bara ett sätt och det är nolltolerans för att bli av med suget.
Jag måste utesluta det helt det fungerar bäst för mig.

  1. Rensa ut allt du har i skåpen som du har svårt att låta bli. (Det är tortyr att ha sånt hemma).
  2. Boosta ditt system med gröna drinkar och fyll på med näringstät mat som gör dig mätt och nöjd.
  3. Motionera en stund varje dag, motion gör ditt blodsocker mer stabilt och det motiverar dig att hålla nolltolerans.
  4. Byt ut dina vanor, ta inte bort dem. Byt ut bullen mot en finncrisp med ost, ät Chiapudding istället för efterätt,Om du tar bort en vana så är det lätt att du klättrar på väggarna och då är det lättare att byta ut vanan till något annat mer hälsosamt.Köp ett gott te som du myser med framför tv:n och lägg i en sked kokosolja, det håller dig nöjd. Förbered grönsaker att äta på när suget kickar in. Du vet på ett ungefär när dina sug kommer så var beredd och möt dem med ett alternativ.

Prova nolltolerans och känn skillnaden på din energi, min energi är som natt och dag en enorm skillnad.
Lycka till! Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar