Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna 10 minuter om dagen armhävning

24 januari 2016

Att få in rörelse varje dag är livsviktigt speciellt om du har ett stillasittande arbete. Ur hälsoperspektiv så är det bättre att träna små korta pass varje dag än att köra en timme i veckan. Du ska självklart inte sluta köra din timme per vecka, den är suveränt bra också. Försök att lägga till några minuter här och där så att du håller kroppen igång.

Annons

Gör det enkelt för dig med små korta pass som faktiskt går att få in din vardag. Använd dig av enkla övningar som är beprövade och du känner igen. Armhävningar är supereffektiva och går att göra mot en vägg, på knä eller på fötter.
Välj det som passar dig och din kropp bäst.

Ett enkelt sätt att träna är att ge dig själv siffror ex 15, 9 & 6. Välj 3-5 övningar och så kör du 15 av varje, vila. Nästa varv 9 av varje och sista varvet 6 av varje. Perfekt enkelt och effektivt.
Armhävningar_3Armhävningar_2
Armhävningar jobbar med hela bålen, bröst och armar. Tänk på att spänna magen och försök hålla kroppen rak som en planka.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar