Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna 10 minuter om dagen!

22 januari 2016

Om du tränar styrketräning så lite som 10 minuter om dagen så kommer du att se skillnad och få effekt! Det går att göra suveräna träningspass hemma som är korta och effektiva. Det du alltid ska vara noga med är att verkligen ta i när du tränar det är då som musklerna och kroppen svarar bäst.

Annons

Så snart du börjar ställa krav på en muskel så börjar den att stärka sig inför de nya förväntningarna. Gör du något nytt, något som är lite tyngre, eller något som pressar dig lite extra, då svarar kroppen med att bli starkare och bättre. Ha det i minnet, gör du samma sak varje gång du tränar? Sluta med det försök att lägga in lite nya härliga övningar och öva dig själv på att ta i lite extra!
Axelhävning_3
Axelhävning är en väldigt effektiv övning där hela kroppen är med och jobbar men fokus ligger på axlarna.
Gör så här: Ställ dig på alla fyra som ett upp och nervänt V. Gå upp på tå och dra in hakan mot bröstet.
Sänk dig ned genom att böja armarna så toppen på huvudet strävar mot golvet. Spänn dig mage och håll resten av kroppen stilla, det är bara armarna som rör sig.

Gör 5 st, vila och upprepa 6 gånger.
Den här övningen är tung så börja med få repetitioner och öka varefter du känner att du blir starkare. Lägg in den tillsammans med andra övningar och så kör du dina 10 minuter om dagen.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar